EVENING PRIMROSE OIL - 500 МГ - 250 ДРАЖЕТА
Отстъпка: 23%

Стойност 70.00 лв.
56 бр.
Остава

До края на промоцията

Описание

Срок на годност: След ЮНИ 2019

Вечерната иглика 
 
е диво цвете, което расте в Северна Америка, Европа и някои части на Азия. Семената на това растение (Oenothera biennis) съдържат масло, което е богато на гама-линоленова киселина (GLA), която е от съществено значение за омега-6 мастната киселина (ЕСА). Тялото GLA се преобразува в простагландини вещества, които функционират като хормони и помагат за регулиране на телесните процеси. 
 
Маслото от Вечерна иглика често се препоръчва като алтернативно лечение на пременструален синдром, симптомите на менопаузата, болки в гърдите (mastalgia) и възпалителни заболявания като екзема, атопичен дерматит, ревматоиден артрит и диабетна невропатия. 
 
Теоретично, тя е полезна: GLA се превръща в съставна част, известна като дихомо-гама-линоленова киселина (DGLA), която се използва от организма да произвежда простагландини с противовъзпалително действие. 
 
В действителност, обаче, клиничните изпитания върху хора са имали различни резултати. Това може да се дължи на границите на дозите, използвани в различните проучвания. Например, последните изследвания стигат до заключението, че от GLA в допълнение, касис или вечерна иглика има облекчаващо действие върху ревматичните оплаквания, но само в дози, равни на/над 1400mg GLA на ден. По-ниските дози (т.е. 500мг/ден) не са ефективни. 
 
Да вземем друг пример, едно скорошно изследване показа, че Вечерната иглика може да помогне за намаляването на някои (но не всички) на симптомите на атопичния дерматит - вид на екзема, която води до сърбеж, зачервяване, възпалена кожа. 
 
Отрицателни проучвания на Вечерната иглика (или други източници на GLA), не съществуват. 
GLA допълнението изглежда е относително безопасна намеса, дори и за малки деца.
Има също така и някои предварителни данни от опити с животни, които показват, че приема на вечерна иглика може да подобри диабетната невропатия, както и микроваскуларните усложнения. В допълнение, Вечерната иглика може да инхибира резорбцията на костите и да предпази от остеопороза. 
 
Същото нещо може да се каже и за използването на маслото от Вечерна иглика за лечение на рак или сърдечно-съдово заболяване. Ин витро проучвания показват, че GLA има цитотоксични ефекти срещу някои видове ракови клетки, както и че може да разширя дейността на противоракови лекарства, но това изследване е все още предварително. 
 
Също така, опитите върху животни показват Вечерната иглика има антикоагулантни ефекти и може да забави развитието на атеросклеротичните лезии. 
 
 
Маслото от Вечерна иглика често се разглежда като добавка за жените, поради известността си за облекчаване на менструални / менопауза оплаквания. За съжаление, има малко твърди доказателства, че Вечерната иглика е полезно за лечение на цикличен mastalgia, пременструален синдром (PMS) или съпътстващите менопаузата горещи вълни. 
 
Маслото от Вечерна иглика се предлага, като капсули и в течна форма. Страничните ефекти не са чести, но може да включват подуване на корема и абдоминален дискомфорт в малък процент от хората. 
За минимизиране на неприятни странични ефекти от използването на капсулите вечер е най-добре да ги приемате с храна. 
 
Добавка масло от Вечерна иглика не се препоръчва за бременни жени и хора с конвулсивни нарушения.
 

©2016-2018. ПРИМИУМ ВИТАМИНС ФРАНЦИЯ. ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ