MSM 1000 МГ - 120 КАПСУЛИ

Код: NF2120

Рейтинг:
4/5

  • Категория: Кости и Стави
  • Капсули: 120 капсули
  • Доза: 1000 мг
  • Годно до: 06/2019

Информация за продукта

Какво представлява MSM (Метилсулфонилметан)
MSM - Метилсулфонилметан е естествена форма на органична сяра, която се съдържа в тъканите на всички живи организми. Той не се съдържа в храни, които са съхранявани период от време или обработвани по различен начин. MSM се свързва с влагата и при дехидратация изчезва с нея.
 
Подобно на глюкозамина и хондроитинa, MSM осигурява на тялото суров материал, от който то се нуждае. Метилсулфонилметан e чист, органичен, нетоксичен, неметален елемент, който е широко разпространен в природата. Този елемент е един от най-богатите на сяра.
 
Какви функции изпълнява MSM в тялото
Основната функция на MSM e да осигурява материал, за да се поддържат здрави различните видове съединителна тъкан като например ставния хрущял. MSM - Метилсулфонилметан контролира констипацията, намалява алергичните реакции, намалява стомашния дискомфорт, контролира възникнала хиперкиселинност, намалява симптомите на махмурлука, има противовъзпалителен ефект.
 
Изследвания показват, че MSM скоро ще бъде ефективно средство не само в борбата с артрита, но и с други болести, които водят до дегенерация на съединителната тъкан.
 
Начин на употреба: 1-3 дози дневно с храната.