0

Chromium Picolinate 200 мкг - 100 Капсули

Код: NOW-1420

Рейтинг:
4/5

  • Категория: Отслабване
  • Капсули: 100 Капсули
  • Доза: 200 мг
  • Годно до: 06/2019

Информация за продукта

Каква е ролята на Chromium Picolinate в тялото


Хромът е един от ключовите и незаменими минерали за производството на инсулин в човешкото тяло, а също така при синтеза на мазнини и протеини.


Chromium Picolinate е формата на Хром, която се усвоява най-добре от човешкия организъм.

Хром Пиколинат се използва и за производството на енергия, защото той участва в метаболизма на глюкозата, това е и причината понякога този минерал да е наричан “фактор на толерантност към глюкозата” (GTF). Той има силно влияние върху обмяната на мазнините и увеличаването на мускулната маса.


До какво води дефицит на Хром


Редица изследвания доказват, че когато нивата на Chromium Picolinate в кръвната плазма са ниски, това е индикация за заболяване на коронарната артерия. Много често при бременни жени е необходим допълнителен прием на Хром Пиколинат поради развиващия се зародиш. Дефицитът на Хром Пиколинат понякога води до повишаването на триглицеридите и холестерола в кръвта и води до развитието на атеросклероза, поява на умора и неадекватен метаболизъм на аминокиселини.


Освен това Хром Пиколинат оказва голямо влияние за профилактиката на захарен диабет и сърдечно-съдовите заболявания, той също така забавя процесите на стареене.С възрастта нивата на Chromium Picolinate в организма намаляват и приемът му като хранителна добавка е препоръчителен.


Начин на употреба: Една доза дневно, за предпочитане с храната.